tel. +385 1 482 8539
fax. +385 1 482 8540
e-mail
Trg Nikole Šubića Zrinskog 9
10 000 Zagreb
Hrvatska

Uredske novosti

Hrvatski Engleski

Šesta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina - Melita Veršić Marušić sudjelovala kao predavač na temu „Projekti prodaje trgovačkih centara“

Šesta godišnja međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina, održana u Hotelu Regent Esplanade u Zagrebu od 04. - 05. svibnja 2010., okupila je 75 predavača i više od 500 sudionika. Konferencija koju tradicionalno organizira Filipović poslovno savjetovanje d.o.o., vodeća hrvatska konzultantska tvrtka u poslovanju s nekretninama, u razdoblju od proteklih šest godina etablirala se kao glavni događaj sezone za nekretninski sektor u Hrvatskoj, okupljajući kremu domaćih i stranih poduzetnika, političara, bankara i odvjetnika povezanih ili uključenih u poslovanje nekretninama.

Prilikom sastavljanja ovogodišnjeg programa Konferencije stavljen je poseban naglasak na analizu tekuće svjetske krize, odnosno pitanje poslovanja i potencijalnih prilika u takvim kritičnim razdobljima. Namjera organizatora bila je povezati profesionalce u području poslovanja nekretninama kroz niz predavanja i rasprava, kako bi istražili potencijale pronalaženja dodatnih izvora energije i novih kreativnih rješenja nužnih za prevladavanje krize.

Melita Veršić Marušić sudjelovala je na konferenciji kao predavač u okviru panela „Hrvatsko pravo nekretnina i pravo građenja, moderni europski korak“. Kroz svoje predavanje pod nazivom „Projekti prodaje trgovačkih centara“ sudionicima je predstavila prvenstveno pravne aspekte prodaje trgovačkih centara i sva važna pitanja koja potencijalni prodavatelji i kupci trebaju imati na umu kada planiraju takvu prodaju. Sudionici su upoznati s različitim pravnim mogućnostima provođenja takvih transakcija (prodaja udjela/dionica, prodaja imovine, prijenos gospodarske cjeline, itd.) te načelnim prednostima i nedostacima svake od njih. Istaknuta je važnost financiranja takvih projekata i transakcija, najčešće ostvarenog putem banaka, budući da stranke uključene u transakciju trebaju unaprijed planirati usklađivanje interesa kupčeve i prodavateljeve banke kako bi se omogućilo brzo i uspješno okončanje transakcije.

Prezentacija predavanja dostupna je ovdje.

Šesta međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina

Šesta međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina

Šesta međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina
01.06.2010. u 08:00

Ostale novosti